Pierwsza wizyta w gabinecie obejmuje
- profesjonalna analiza składu ciała wraz z omówieniem
- rozmowa dotycząca dotychczasowych zwyczajów żywieniowych
- ustalenie indywidualnych celów
- obliczenie podstawowej i całkowitej przemiany materii
-
jest całkowicie BEZPŁATNA
Jak wygląda pierwsza wizyta?
Pierwsza wizyta u dietetyka z reguły oznacza, że zdecydowałeś się zmienić swój styl odżywiania,
a często tryb życia. To świetnie! Nie stresuj się naszym spotkaniem, zapewniam, że nie spotka Ci
na nim nic nieprzyjemnego. Weź ze sobą uśmiech i garść dobrej energii! I ruszaj w drogę ku
lepszemu zdrowiu 🙂
Na pierwszą wizytę przygotuj:
- wyniki badań laboratoryjnych
- dzienniczek żywieniowy*
- listę przyjmowanych leków i suplementów diety.
Na początku przeprowadzę z Tobą szczegółowy wywiad żywieniowy. To czas na
rozmowę i zebranie dokładnych informacji o Twoim stylu życia i aktualnych nawykach
żywieniowych. Wszystko po to, abym mogła ułożyć dla Ciebie najlepszą dietę!
Następnie sprawdzimy masę i skład Twojego ciała na profesjonalnym analizatorze
TANITA.
Analiza składu ciała to nowoczesna metoda, która pozwala na błyskawiczne zbadanie
Twojej kondycji zdrowotnej. W kilka sekund poznasz szczegółowe parametry swojego
ciała (masa tkanki tłuszczowej, masa mięśni szkieletowych, zawartość wody w
organizmie, BMI, wiek metaboliczny, dzienne zapotrzebowania na kalorie oraz wiele innych).
Wydruk z wynikami Twojej analizy składu ciała będzie dla Ciebie dostępny od ręki.
Przygotowanie do analizy składu ciała:
- ok. 3 h przed badaniem staraj się nie spożywać dużych posiłków, nie pić płynów oraz nie ćwiczyć intensywnie
- do pomiaru przystąp z pustym pęcherzem.
Przeciwwskazania do analizy składu ciała
- osoby ze stymulatorem lub innym wewnętrznym elektronicznym urządzeniem medycznym
- kobiety w ciąży
- metalowe przedmioty w ciele badanego
- kobiety w trakcie miesiączki.
Poinformuj mnie o każdym przeciwwskazaniu!
*Dziennik odżywiania
Na pierwsze spotkanie dobrze jest przynieść wcześniej przygotowany dziennik
odżywiania, w którym pacjent zapisał skrupulatnie przez 3 dni wszystko co jadł, pił i w
jakich ilościach. Ważne jest, żeby zanotować absolutnie wszystko, co się spożyło. Taki
dziennik będzie nam służył do przeanalizowania obecnego stanu odżywienia oraz ułatwi
pracę w przygotowaniu zdrowego i smacznego jadłospisu.