tel. 507-652-100
joannapys@gmail.com
Koktajl jagodowo – bananowy

Koktajl jagodowo – bananowy

Składniki na 4 porcje:
  • 2 banany
  • 200 g czarnych jagód/borówek (w Krakowie pierwszy raz spotkałam się z nazywaniem czarnej jagody borówką, stąd też pozostawiam wybór )
  • jogurt naturalny kubeczek 200 g
  • szklanka mleka
  • łyżeczka miodu do smaku
  • łyżeczka otrębów orkiszowych
Wykonanie:
  1. Do wysokiego naczynia wrzuć pokrojone banany i jagody.
  2. Rozdrobnij owoce. 
  3. Dodaj jogurt oraz mleko ( ilość można modyfikować wedle upodobań do owocowego i mlecznego smaku.
  4. Zblenduj wszystko razem, przelej do wysokich szklanek, udekoruj owocami i słomkami.

Deser podawaj schłodzony. 🙂

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *